Vreedzaam zomerprogramma
De zomervakantie staat voor de deur! Niet iedereen gaat op reis. Hoe kunnen we met elkaar een leuke vakantie vieren in de wijk?
In verschillende vreedzame wijken is door Kindercommissies en wijkpartners hard gewerkt om een gezellige en afwisselend zomerprogramma samen te stellen.
We wensen iedereen een hele zonnige, leerzame en vreedzame zomer toe!


Stichting Vreedzaam ontwikkelt webinar serie
Aangezien er in deze coronatijden geen mogelijkheid is tot een fysieke Vreedzame Wijk training heeft Stichting Vreedzaam in de afgelopen weken een webinar serie ontwikkeld voor mensen die wonen of werken in een Vreedzame Wijk.

Naast de 6-delige serie is er nu ook een extra webinar te bekijken: Werken aan de Vreedzame Kinderwijkraad.

Lees hier het hele programma en bekijk alle webinarsSamen staan we sterk, daarom roept Dennis iedereen op om vreedzame berichten, foto's filmpjes op te sturen zodat we aan elkaar kunnen laten zien hoe we samen deze moeilijke tijd proberen door te komen.

Verder naar de Samen staan we sterk pagina


Vreedzame wijken A'dam Oost & West lanceren nieuwe website
Het is meer dan een website, het is een plek waar mensen elkaar kunnen vinden. Wie zetten zich in Oost en West allemaal in voor onze kinderen? 
Maak kennis via hun nieuwe websites:
www.vreedzaamwest.nl
www.vreedzaam-oost.amsterdam


Hoe zal het voor de kinderen en voor de leraren zijn om na deze hectische en beangstigende tijd weer naar school te gaan? Hoe is het thuisonderwijs gegaan? Hoe is de thuissituatie geweest? 
Back to school: Pedagogische handreikingen van De Vreedzame School 

Werken aan de Vreedzame Kinderraad
Hoe verloopt het proces rondom de kinderraad in een Vreedzame Wijk? Hoe raakt dit burgerschap? Welke rol hebben de partners in de wijk? Wanneer is er sprake van een democratisch proces? Hoe maken we het betekenisvol voor kinderen? In dit informatieve webinar word je meegenomen aan de hand van praktijkvoorbeelden en krijg je tips over hoe je dit in je eigen wijk kan organiseren. We hopen dat je er wat aan hebt, en dat er mooie initiatieven rondom kinderraden zullen ontstaan, of worden voortgezet in de wijken!

Bekijk het webinar


"Dat Nooit Meer" 
Matimba Deul (15) schreef "Dat Nooit Meer": een prachtig spoken word voor de 75e Dodenherdenking van vandaag, 4 mei. Matimba zit in de Kindercommissie '75 jaar gedenken Spaarndammerbuurt'. Bekijk hier haar prachtige woorden.

.

Oorlog mag nooit meer... 
En Anna Disch (10) schreef dit mooie gedicht, welke vanwege de Covid-19 maartregelen niet voorgedragen mocht worden. 4500 adressen in Westerpark ontvingen deze kaart daarom als alternatief. 


Samen staan we sterk
Ook Nederland moet eraan geloven, de tijd voor sociale afstand. Het gaat absoluut niet makkelijk worden, maar sámen komen we hier doorheen. Zoals de minister-president zei:
"Dit is een tijd waarin we elkaar moeten vinden, over meningsverschillen en tegenstellingen heen. Een tijd om het gezamenlijke belang boven het eigen belang te stellen."
Van alle Vreedzame Wijk-partners wordt nu veel gevraagd. We willen jullie graag een hart onder de riem steken. WE got this.
Ook hebben we ontzettend veel respect voor alle keihard werkende mensen in de zorg en hulpverlening, supermarkt personeel, etc.
We wensen iedereen die - op welke manier dan ook - getroffen is of zal worden veel sterkte en wijsheid toe.

Zorg voor elkaar, waar het kan.

Leestip! Rutger Bregman, De Correspondent: rampen en crisis halen het beste in mensen naar boven.
stichtingvreedzaam

stichtingvreedzaam

𝗪𝗲𝗲𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽 𝟮𝟬𝟮𝟬 Het thema van dit jaar is 'Het gezin'. Burgerschap is een verplicht vak in het onderwijs en is bedoeld om kinderen op te voeden tot verantwoordelijke en zelfstandige burgers, die op een succesvolle manier kunnen bijdragen aan de complexe samenleving. Burgerschap krijgt een steeds prominentere plek in het onderwijs. De Week van.... – in dit geval Burgerschap – is om een bepaald onderwerp extra aandacht te geven. Maar wat ons betreft zou burgerschap het hele jaar door in de schijnwerpers moeten staan! En niet alleen op school: "𝐢𝐭 𝐭𝐚𝐤𝐞𝐬 𝐚 𝐯𝐢𝐥𝐥𝐚𝐠𝐞 𝐭𝐨 𝐫𝐚𝐢𝐬𝐞 𝐚 𝐜𝐡𝐢𝐥𝐝". Met de Vreedzame Wijken geven we daar vorm aan, door iedereen te betrekken bij de burgerschapscompetenties die de kinderen – in eerste instantie vanuit school – opdoen. Tijdens de Week van Burgerschap worden leraren ondersteund met burgerschapslessen. Dit keer ligt de focus op meer inzicht krijgen over de vele verschillende gezinssituaties die er zijn, door de volgende onderwerpen bespreekbaar te maken: waarden en normen binnen je eigen gezin, ideeën over het geloof, de politiek en overtuigingen die je van huis uit mee krijgt. #weekvanburgerschap #burgerschap #burgerschapsvorming #burgerschapsonderwijs #democratischesamenleving #democratie #democratischburgerschap #samenopvoeden #vreedzamewijk #vreedzaam #vreedzameschool

Contact


Annemiek van Vliet
0652031337
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dennis de Vries
0628406544
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

copyright © 2019 -2020 - Stichting Vreedzaam   |   Webproductie POINT OF VIEW