Waarderingsonderzoek

In de afgelopen twee jaar hebben wij de beweging voortgezet die Leo Pauw en Caroline Verhoeff meer dan 10 jaar geleden hebben opgebouwd. Wij vinden het een goed moment om de ‘thermometer te steken’ in de werking van De Vreedzame Wijk en wat onze ondersteuning daar aan bijdraagt. Komend jaar starten we met een ‘waarderend onderzoek’.

Idee is dat in een drietal Vreedzame Wijken ervaringsdeskundigen (zoals jeugdigen, ouders, docenten en andere professionals) hun positieve ervaringen met de Vreedzame Wijk verzamelen en onderzoeken. Een klankborgroep bestaande uit vreedzame collega’s uit het land, zal dit proces volgen.