Terugblik Meet-Up Pedagogisch belang in de wijk op 14 maart 2022

Een gezamenlijk pedagogisch doel in een wijk is erg belangrijk. Toch kan het soms ver weg voelen en kan het lastig zijn om andere wijkpartners in te laten zien wat het belang van dit doel is. Via een leuke intervisie-vorm zijn we met 35 betrokkenen uit het land in dit vraagstuk gedoken.

In deze intervisie Meet-Up stond de volgende vraag centraal: Hoe laten we wijkpartners (in)zien wat het belang is van een gezamenlijk pedagogisch doel?

We hebben kennis met elkaar gemaakt door een voorwerp te kiezen in hun ruimte die over het thema van de ochtend ging, om zo alvast het gesprek op gang te brengen.

Hierna nam stagiaire Xamira Kenson ons mee in haar Master-onderzoek Pedagogiek/UU waarin ze samen met kinderen wil achterhalen hoe de overdracht is van Vreedzaam naar de straatcultuur en wat de verschillen en overeenkomsten tussen straatcultuur en Vreedzaam zijn. De aanwezigen ontvingen dit positief.

Vervolgens hebben we ons in subgroepjes verzameld rondom een casus uit de praktijk van één van de groepsleden. Waardevol om dit samen te analyseren en andere ervaringen te delen. Deze gesprekken leidden tot mooie en handige adviezen die gebruikt kunnen worden om het samenwerken in een wijk omtrent het gezamenlijk pedagogisch doel naar een hoger niveau te tillen.

In de plenaire terugkoppeling kwam ondermeer naar voren hoe om te gaan met mogelijke belemmeringen door de corona pandemie en wat werkt goed bij het maken van ouders tot pedagogisch partner: “Ga door waar de energie zit” en “Na een tijd van stilstand is het goed om weer in actie te komen”. Oftewel kijk naar de mogelijkheden en niet enkel naar de beperkingen.

Het mooie aan de Meet-Up is dat je situaties met elkaar kan bespreken waar anderen misschien meer ervaring mee hebben. Zo heeft aan de eind van de Meet-Up een groepje contact gelegd om elkaars expertise te gebruiken op het gebied van ouderbetrokkenheid.

De Afsluiter liet zien dat de intervisie een fijne vorm was om de situatie in een wijk weer eens in perspectief te brengen.

In dit webinar vind je de informatie terug over de verschillende fases van samenwerking in een wijk: Pedagogische samenwerking in een wijk

Tot ziens bij de volgende Meet-Up!
Utrecht sporthal - woe 11 mei 09.30 – 12.00 uur - Clinic Pedagogisch handelen in sportomgeving


Contact


Annemiek van Vliet
0652031337
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Merlijn Slothouber
0638396654
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agnes Pols
0610195588
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vreedzame Nieuwsberichten

copyright © 2019 -2022 - Stichting Vreedzaam   |   Webproductie POINT OF VIEW