Landelijk projectleider De Vreedzame Wijk

We hebben een nieuwe collega bij Stichting Vreedzaam. Merlijn Slothouber stelt zichzelf aan u voor.

Mijn naam is Merlijn Slothouber en ik ga mijn enthousiasme voor de ontwikkeling van mensen en voor een inclusievere samenleving inzetten voor Stichting Vreedzaam. Per 1 april 2022 start ik als Landelijk Projectleider De Vreedzame Wijk.

Beschaving is voor mij een samenleving waarin iedereen zijn unieke bijdrage kan doen. Als je er in een wijk of organisatie samen voor kiest om een positief ontwikkelklimaat en een veilige plek te creëren voor jong en oud, gaat dat niet vanzelf. Je moet moeite willen doen om zorgvuldig te communiceren, oog hebben voor diversiteit, niet bang zijn voor conflicten… maar vooral ook vieren hoeveel je samen kunt bereiken. Met een positieve instelling en interesse in elkaars verhaal kan veel moois ontstaan.

Wat ik zo plezierig vind aan het gedachtegoed van Vreedzaam, is dat het een visie op democratisch samenwerken en samen opvoeden praktisch handen en voeten geeft. Aan de slag ermee!

In mijn werk als senior projectleider bij Taal Doet Meer kwam ik in aanraking met Vreedzaam. In eerste instantie wilden we een lesbrief voor taallerende ouders maken over Vreedzaam. Toen we ons verder gingen verdiepen, en een collega en ik werden opgeleid tot Trainer Vreedzame Wijk, zagen we veel meer mogelijkheden. Naast taal- en voorleesvrijwilligers in hun aanpak aan laten sluiten bij De Vreedzame School, gaf het ons als organisatie een enorme positieve boost. Voor we het wisten, startten we elke vergadering met een Binnenkomer!

De afgelopen tijd heb ik als manager bij het Rode Kruis gewerkt en focus gelegd op verbindende communicatie, gezamenlijke besluitvorming via werkgroepen en was ik ambassadeur diversiteit.

Het is mijn missie om vertrouwen en hoop te delen. In de wereldgeschiedenis zit veel ellende, dat beest moeten we in de bek kijken. Maar er staan ook telkens helden op, mensen maken (soms stiekem) mooie dingen in de openbare ruimte, helpen een vreemde. De samenleving draait zo ongeveer op vrijwilligers. We hebben elkaar nodig: ik is wij. We leren kinderen te delen. Als we hen eerlijke kansen geven, kunnen zij er iets moois van maken. En wij als grote mensen kunnen elke dag bewust voeding en vertrouwen geven, en dat is nog leuk om te doen ook. Hier ga ik voor.

Als kleurrijke persoonlijkheid met een rijke levenservaring, een constructieve instelling en een flinke dosis relativeringsvermogen, hoop ik dus een waardevolle bijdrage te kunnen doen aan de vreedzame beweging!


Contact


Annemiek van Vliet
0652031337
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Merlijn Slothouber
0638396654
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agnes Pols
0610195588
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vreedzame Nieuwsberichten

copyright © 2019 -2022 - Stichting Vreedzaam   |   Webproductie POINT OF VIEW