Vreedzaam in tijden van corona
Hoe beleeft iedereen deze tijd? Welke kansen en zorgen komen naar boven? In een ‘Vreedzaam in tijden van corona'-blog komen netwerkpartners aan het woord.
De 'blog-pen' wordt steeds doorgegeven aan de volgende en zodoende hopen we jou met deze blogreeks – vanuit verschillende invalshoeken – inzichten te bieden en wellicht ook een bron van inspiratie.


Terugblik eerste online Meet-Up 'Vreedzaam in Corona-tijd'
Wat kan er nog wel? Waar halen we onze energie uit? Waar hebben we zorgen? Deze vragen stonden centraal in de online Meet-Up-gesprekken op 12 april 2021 tussen mensen uit verschillende vreedzame wijken in het land.

Lees verder...


Theo Mathot, pianostemmer en psycholoog
Wanneer ben ik vreedzaam bezig? Eigenlijk ben ik daar niet zo bewust mee bezig. Ik heb mij voorgenomen om dit méér bewust te gaan doen, vooral nu door de 2de golf en de donkere dagen de lontjes van iedereen wat korter worden.
Ik zal iets vertellen over wat ik tegenkom in mijn werk als pianostemmer en als psycholoog.

Lees verder...


Isabelle van den Bergh & Nikki ten Zijthoff, Vreedzame Wijk-coördinatoren Capelle a.d. IJssel
In Capelle aan den IJssel werken we vooral dmv fysieke bijeenkomsten aan de Vreedzame Wijk. De grote vraag voor ons was dan ook;

En nu? 

Isabelle en Nikki verzorgen de basistraining. Vol enthousiasme hadden we bedacht om de training online aan te bieden. Het fijne aan de Vreedzame Wijk training is de interactie, we doen de training echt met onze wijkpartners en maken gezamenlijk plannen voor de wijken. Hoe gaan we dit online vormgeven? En zonder ervaring in het geven van webinars. 

Lees verder...


José Riezebos, jeugd- en gezinscoach CJG Capelle aan den IJssel
Monique gaf de 'blog-pen' door aan José, die ons graag met haar verhaal meeneemt in haar coronatijd. 

Ons pleintje
Blij verrast was ik toen ik van Monique Daal het stokje kreeg overgedragen om een blog te schrijven over Vreedzaam. Ik hoefde er niet echt over na te denken, ik wist meteen dat ik iets wilde schrijven en waarover.

Lees verder...


Monique Daal, coach & trainer implementatie Vreedzame Wijk Maastricht
We trappen af met het verhaal van Monique Daal over hoe zij hier met haar gezin invulling aan geeft en hoe het gedachtegoed van vreedzaam daarin verworven is.

Waartoe voeden wij op?
Nog voordat ik wist waarover ik wilde gaan schrijven, heb ik al ja gezegd. Omdat ik voel dat dit een belangrijk reflectiemoment kan zijn. Voor mij, maar ook voor de lezers. Voor iedereen die betrokken is in wijken en op scholen bij het vormgeven van de nieuwe generatie.

Lees verder...


Contact


Annemiek van Vliet
0652031337
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Merlijn Slothouber
0638396654
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agnes Pols
0610195588
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vreedzame Nieuwsberichten

copyright © 2019 -2022 - Stichting Vreedzaam   |   Webproductie POINT OF VIEW