Zo ziet de toekomst van Nederland eruit
In deze tijd van maatschappelijke onrust en spanningen vragen veel mensen zich af waar het met de wereld naartoe gaat. Wij zijn daarentegen hoopvol gestemd. Elke dag dat we werken aan het bouwen van de Vreedzame Wijk en het versterken van Vreedzame Scholen worden we gesterkt in deze gedachte. Meer dan 1000 basisscholen werken (sommigen al 20 jaar) met het programma de Vreedzame School, en met De Vreedzame Wijk bereiden we al ruim 10 jaar scholen, ouders, professionals, bewoners en sportverenigingen gezamenlijk jonge burgers voor op het leven in een democratische samenleving. In deze serie schrijven we over het contact met bewoners, kinderen en jongeren, over wat we samen kunnen bereiken en hoe iedereen daarin zijn of haar bijdrage kan leveren.


Jorn Brouwer, stagiair StichtingVreedzaam
Februari van dit jaar brak voor mij een bijzondere periode aan: voor het eerst in mijn leven mocht ik stage gaan lopen! En wel bij Stichting Vreedzaam, een passievolle stichting met oog én hart voor kinderen en jongeren in onze maatschappij.

Lees verder...


Petra Jongerius, Sociaal makelaar jeugd DOCK Utrecht
Het is druk die middag op de Ibisdreef. Het weer is goed. Na schooltijd blijven veel kinderen spelen met het spelmateriaal uit de bakfiets. Twee kinderen kiezen jeu de boules uit. Ze kennen het spel niet. Ik loop met ze mee naar het grasveldje en leg de spelregels uit en doe voor hoe je een bal gooit. Als ik wil vertrekken ontdek ik dat het waveboard weg is.

Lees verder...


Redouan el Yaakoubi van stichting 'Durf Te Dromen'
Een half jaar geleden werd ik benaderd door Redouan el Yaakoubi. Redouan, een jongvolwassene van 25 jaar is opgegroeid als kind in de wijk Overvecht, heeft op een Vreedzame School gezeten, en is opgegroeid in een Vreedzame Wijk.

Lees verder...


Rachida Lalouh, projectmedewerker Jeugd bij stichting 'Taal Doet Meer' én enthousiast ambassadeur van de Vreedzame Wijk
Gelukkig gaan in Corona-tijd heel veel dingen wel door. Onder het motto ‘mooie momenten moet je vieren’ stapte ik op 6 oktober jl op de fiets naar bedrijfsverzamelgebouw De Alchemist in Utrecht. Daar is stichting Taal Doet Meer gehuisvest, waar Rachida Lalouh werkzaam is als projectmedewerker Jeugd én enthousiast ambassadeur van de Vreedzame Wijk. Dit laatste was ook de aanleiding om live af te spreken.

Lees verder...

Contact


Annemiek van Vliet
0652031337
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dennis de Vries
0628406544
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vreedzame Nieuwsberichten

copyright © 2019 -2020 - Stichting Vreedzaam   |   Webproductie POINT OF VIEW