Zo ziet de toekomst van Nederland eruit
In deze tijd van maatschappelijke onrust en spanningen vragen veel mensen zich af waar het met de wereld naartoe gaat. Wij zijn daarentegen hoopvol gestemd. Elke dag dat we werken aan het bouwen van de Vreedzame Wijk en het versterken van Vreedzame Scholen worden we gesterkt in deze gedachte. Meer dan 1000 basisscholen werken (sommigen al 20 jaar) met het programma de Vreedzame School, en met De Vreedzame Wijk bereiden we al ruim 10 jaar scholen, ouders, professionals, bewoners en sportverenigingen gezamenlijk jonge burgers voor op het leven in een democratische samenleving. In deze serie schrijven we over het contact met bewoners, kinderen en jongeren, over wat we samen kunnen bereiken en hoe iedereen daarin zijn of haar bijdrage kan leveren.


Emmelie Luiken
Vreedzame Wijk coördinator De Krim (Gemeente Hardenberg)
Het klopt.. in december was het behoorlijk onrustig in De Krim. Veel overlast, veel zorgen om inwoners, kinderen, bomen, auto's noem maar op. Op straat, in de supermarkt, online is er veel met elkaar gesproken over de jeugd.

Lees verder...


Petra Jongerius
Sociaal makelaar jeugd DOCK Utrecht
Collega’s in quarantaine. Daarom werk ik vanmiddag in speeltuin de watertoren. Als ik opkijk van mijn laptop zie ik twee jongens die elkaar bij de armen vasthouden. Andere kinderen kijken toe. Is het stoeien of conflict?

Lees verder...


Ben Vogel
Voorzitter Wijkraad Brouwhuis - Helmond
Namens de Wijkraad Brouwhuis blikt Ben Vogel vooruit op het nieuwe jaar en wenst hij de wijkbewoners in zijn hartverwarmende betoog een wijk waarin jong en oud naar elkaar omkijken.

Lees verder...


Marjolein Silvania
Inspiratiesessie Vreedzaam Den Haag – 28 oktober 2021
De kinderen wisten maar al te goed wat er nodig is in de wijk. Geen moeilijke politieke spelletjes, maar gewoon simpele kinderoplossingen met een groot effect. Want stel je voor, als jij als ouder van je eigen kinderen te horen krijgt hoe je het goede voorbeeld moet geven, dan komt die boodschap echt wel binnen.

Lees verder...


Jorn Brouwer
Stagair Stichting Vreedzaam
Februari van dit jaar brak voor mij een bijzondere periode aan: voor het eerst in mijn leven mocht ik stage gaan lopen! En wel bij Stichting Vreedzaam, een passievolle stichting met oog én hart voor kinderen en jongeren in onze maatschappij.

Lees verder...


Petra Jongerius
Sociaal makelaar jeugd DOCK Utrecht
Het is druk die middag op de Ibisdreef. Het weer is goed. Na schooltijd blijven veel kinderen spelen met het spelmateriaal uit de bakfiets. Twee kinderen kiezen jeu de boules uit. Ze kennen het spel niet. Ik loop met ze mee naar het grasveldje en leg de spelregels uit en doe voor hoe je een bal gooit. Als ik wil vertrekken ontdek ik dat het waveboard weg is.

Lees verder...


Redouan el Yaakoubi van stichting 'Durf Te Dromen'
Een half jaar geleden werd ik benaderd door Redouan el Yaakoubi. Redouan, een jongvolwassene van 25 jaar is opgegroeid als kind in de wijk Overvecht, heeft op een Vreedzame School gezeten, en is opgegroeid in een Vreedzame Wijk.

Lees verder...


Rachida Lalouh, projectmedewerker Jeugd bij stichting 'Taal Doet Meer' én enthousiast ambassadeur van de Vreedzame Wijk
Gelukkig gaan in Corona-tijd heel veel dingen wel door. Onder het motto ‘mooie momenten moet je vieren’ stapte ik op 6 oktober jl op de fiets naar bedrijfsverzamelgebouw De Alchemist in Utrecht. Daar is stichting Taal Doet Meer gehuisvest, waar Rachida Lalouh werkzaam is als projectmedewerker Jeugd én enthousiast ambassadeur van de Vreedzame Wijk. Dit laatste was ook de aanleiding om live af te spreken.

Lees verder...

Contact


Annemiek van Vliet
0652031337
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Merlijn Slothouber
0638396654
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agnes Pols
0610195588
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vreedzame Nieuwsberichten

copyright © 2019 -2022 - Stichting Vreedzaam   |   Webproductie POINT OF VIEW