Petra Jongerius, Sociaal makelaar jeugd DOCK Utrecht

Het is druk die middag op de Ibisdreef. Het weer is goed. Na schooltijd blijven veel kinderen spelen met het spelmateriaal uit de bakfiets. Twee kinderen kiezen jeu de boules uit. Ze kennen het spel niet. Ik loop met ze mee naar het grasveldje en leg de spelregels uit en doe voor hoe je een bal gooit.

Als ik wil vertrekken ontdek ik dat het waveboard weg is. Het mooiste en duurste speelgoed. Ik baal! De kinderen weten nergens van. Ik informeer beide schooldirecteuren die ik goed ken van de samenwerking in de Brede School. De ene directeur vraagt alle ouders digitaal of ze willen uitkijken naar een waveboard. De ander gaat de volgende dag alle groepen langs. Er wordt een naam genoemd. We voeren samen het gesprek. Daarmee laten we zien dat school en wijk samenwerken. We vragen wat hij kan doen om het vertrouwen te herstellen.

Samen bedenken we dat hij me die middag gaat helpen. Er is dan méér en beter toezicht bij het uitlenen. Fanatiek bewaakt hij die middag de bakfiets en vooral het waveboard. Aan het einde van de middag als de meeste kinderen zijn vertrokken, spelen we samen nog een half uur tennis. De kinderen vragen nog weken naar het verhaal over 'het verdwenen waveboard'. De jongen komt me elke week even gedag zeggen.


Contact


Annemiek van Vliet
0652031337
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dennis de Vries
0628406544
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vreedzame Nieuwsberichten

copyright © 2019 -2020 - Stichting Vreedzaam   |   Webproductie POINT OF VIEW