Aanmeldformulier 3 november

Beste trainers,
We starten op vrijdag 3 november a.s. met de feestelijke lancering van ‘Iedereen aan zet met de Grondwet’; een interactieve ‘Grondwet-tool’ bestaande uit een animatiefilmpje en mini-games om jeugd van 9 – 13 jaar op een levendige manier bewust te maken van het belang van de Grondwet. De Utrechtse wethouder Linda Voortman zal stil staan bij de recent doorgevoerde Grondwetswijziging van Artikel 1 aan de hand van het nieuwe tekstbord op de gevel van het Stadhuis.

In de ochtend verdiepen we ons verder in dit thema en gaan aan de slag met de praktische kant van Artikel 1. Na de lunch bestaat het middagprogramma uit zelf kennismaken met de nieuwe tool ‘Iedereen aan zet met de Grondwet’, zodat jij het ook kunt toepassen in je werk met jeugd in de wijk, op school, de BSO of samen met ouders. Via een website wordt de tool landelijk en laagdrempelig toegankelijk aangeboden, onder het motto: ‘wie jarig is trakteert’.
Deelname is gratis; we zien de vreedzame trainers graag 1x per jaar voor uitwisseling, ontmoeting en verdieping rondom ontwikkelingen Vreedzame Wijk.