Als eerste met veiligheid; veiligheid plus vrede is vrijheid, zei ik erbij. Ga maar na, als je niét veilig bent – word je bang. Als je bang bent, verstop je jezelf, je gaat nergens heen. Maar dan maak je geen vrienden. Terwijl je als je gepest wordt, juist mensen nodig hebt die je helpen. Goed bedacht door Vreedzame Wijk: laten wij doen bij de Kidsclub wat op de Vreedzame School zo goed werkt: bemiddelen tussen klasgenoten. Daarom ben ik fan van de wijkmediatoren. En fan van de hele opvoedwijk, met alle ouders, docenten, wijkagenten, jongerenwerkers en straatcoaches die ons helpen op school, thuis, op straat, op het sportveld – overal, dag en nacht.

De vier kids geven mij het antwoord voor vrede stichten: woorden gebruiken, geen vuisten. Dus die zijn vet geslaagd voor hun diploma.”

Extra mooi dat Marcouch zo vierkant achter De Vreedzame Wijk staat als rolmodel wat betreft ‘Practice what you preach’.  Lees bijvoorbeeld dit recente opiniestuk, waarin hij de vreedzame opvoedwijk ook noemt:  “Als we tegen discriminatie willen strijden, moet de overheid bij zichzelf beginnen” (republiekallochtonie.nl)

Dit certificaat is dik verdiend, vinden ook trainers/aanjagers Bram, Mascha en Jorine.  Er is hard geoefend door de kinderen.  Mooi werk in lokale democratie Geitenkamp.