Kinderwijkraden Kralingen, Almere, IJsselmonde en Leidsche Rijn presenteren hun Manifest voor de wijk

In diverse wijken was het woord aan de kinderen van de kinderwijkraden, afgelopen week.

Kruiden- Staatslieden- en Waterwijk in Almere, Kralingen en Ijsselmonde in Rotterdam en Leidsche Rijn Utrecht maakten er echt een feestje van.
Zo presenteerden de kinderen in Kralingen hun aandachtspunten voor de wijk in het Excelsior Stadion, met meer dan 600 schoolgenoten én partners uit de wijk als publiek. Met alle kinderen werd een feestelijk, Vreedzaam lied gezongen – dat zal iedereen niet snel vergeten! Een aantal kinderen lieten ook meteen zien zich graag in te zetten voor het algemeen belang. Zo was er een jonge verkeersregelaar die e.e.a. in goede banen leidde.
In IJsselmonde was er niet alleen een Manifest en een rap, maar beloofden meer dan 20 organisaties de kinderen te steunen in een intentieverklaring. Van SOL tot de jeugdboa’s en politie, van de scholen tot Talentzkool, van CJG tot Gemeente, vele partners zetten hun handtekening. Daarnaast waren er optredens en buitenspeelactiviteiten – natuurlijk door de kinderen bedacht en mede-georganiseerd! In Utrecht Leidsche Rijn is zelfs een animatie gemaakt waarin kinderen vertellen wat zij vinden van hardrijdende fatbikes en kauwgum op de grond. De kinderen uit Almere overhandigden hun creatieve manifest aan de Wethouder, zodat de lokale politiek ook weer weet wat er écht belangrijk is. Geweldig gedaan kinderen en begeleiders, wat een democratische acties allemaal!

Foto’s IJsselmonde: Ebru Aydin

 

Vreedzaam in woord en beeld

Doe je mee?

Om het Vreedzame gedachtegoed onder de aandacht te brengen bij opvoeders en kinderen in de wijk, hebben we enthousiaste mensen nodig die actie ondernemen, aanpakkers en doorpakkers. Heb jij een idee? Denk je dat je iets kunt doen in jouw wijk of buurt? Zoek je tips, hulp of inspiratie? Op deze pagina’s vind je voorbeelden en inspirerende initiatieven uit het hele land. Misschien vind je iets waar je direct mee aan de slag kunt. Als je je inspiratie wilt delen of wilt overleggen over jouw Vreedzame aanpak, neem dan gerust contact met ons op.

Maartje van Dijken promoveert op ouders in De Vreedzame Wijk

Wij hebben ❤️ voor elkaar – Vreedzame Wijk Schuilenburg

Hoe bouwt Stella de Bie van Dock aan een Vreedzame wijk West in Utrecht?

Vreedzaam voor de kinderopvang

De Vreedzame stad Utrecht Leert!

Wat gebeurt er zoal in de Vreedzame Wijk?

Jonge geesten, grote ideeën: kinderen ontdekken de Grondwet met campagne “Iedereen aan zet met de Grondwet”

De Vreedzame Wijk in het juni-nummer van de Optimist

Het Vragenspel de Vreedzame Wijk (de familie editie)

Promotie-onderzoek Bob Horjus

Mooie samenwerking Terra Nova Ontwerptraject en Vreedzaam West Amsterdam

Hoe start jij het gesprek? – Toolkit aanpak Straatintimidatie

Stedelijke Kinderraad Utrecht

Jongeren en Democratie in de Volkskrant

Nieuwe trainers Vreedzame Wijk

Wijkmanifest De Baarsjes Amsterdam