Mooie samenwerking Terra Nova Ontwerptraject en Vreedzaam West Amsterdam

Dalyl (10) laat weten waarom het zo belangrijk is dat alle kinderen de kans moeten krijgen om hun stem te laten horen, en niet alleen volwassenen: “Wij moeten dan met hun regels leven terwijl we het er misschien niet mee eens zijn.”

Tijdens dit Ontwerptraject hebben kinderen uit Amsterdam West met het burgerschapsspel verkend wat ze belangrijk vinden voor de wereld. Daarna vertaalden we dit tijdens ontwerplessen naar ideeën voor hun eigen buurt. Als afsluiter presenteerden ze deze ideeën in de Raadzaal aan de gemeente, ouders, jongerenwerk en anderen die zich inzetten voor de wijk. Dit leverde een fantastische dag op, want álle kinderen – dus niet alleen de leerlingenraad – hebben kunnen oefenen met burgerschap, en daar zijn we heel trots op!

Vreedzaam in woord en beeld

Doe je mee?

Om het Vreedzame gedachtegoed onder de aandacht te brengen bij opvoeders en kinderen in de wijk, hebben we enthousiaste mensen nodig die actie ondernemen, aanpakkers en doorpakkers. Heb jij een idee? Denk je dat je iets kunt doen in jouw wijk of buurt? Zoek je tips, hulp of inspiratie? Op deze pagina’s vind je voorbeelden en inspirerende initiatieven uit het hele land. Misschien vind je iets waar je direct mee aan de slag kunt. Als je je inspiratie wilt delen of wilt overleggen over jouw Vreedzame aanpak, neem dan gerust contact met ons op.

de Vreedzame Fairplay-kaart

Maartje van Dijken promoveert op ouders in De Vreedzame Wijk

Wij hebben ❤️ voor elkaar – Vreedzame Wijk Schuilenburg

Hoe bouwt Stella de Bie van Dock aan een Vreedzame wijk West in Utrecht?

Vreedzaam voor de kinderopvang

De Vreedzame stad Utrecht Leert!

Wat gebeurt er zoal in de Vreedzame Wijk?

De Vreedzame Wijk in het juni-nummer van de Optimist

Het Vragenspel de Vreedzame Wijk (de familie editie)

Promotie-onderzoek Bob Horjus

Hoe start jij het gesprek? – Toolkit aanpak Straatintimidatie

Stedelijke Kinderraad Utrecht

Jongeren en Democratie in de Volkskrant

Nieuwe trainers Vreedzame Wijk

Wijkmanifest De Baarsjes Amsterdam