Stedelijke Kinderraad Utrecht

Daar zitten ze! De Utrechtse kinderraadsleden presenteerden op 24 mei 2023 hun ideeën voor de stad aan de volwassen raadsleden. Een beetje zenuwachtig waren ze wel voor de vergadering in de raadszaal, maar wat deden ze het goed!

Een keer per jaar komt een afvaardiging van de verschillende Vreedzame kinderraden uit Utrecht bij elkaar in het stadhuis. Daar praten ze met burgemeester en raadsleden over onderwerpen die zij belangrijk vinden. De kinderen van de kinderraad komen uit groep 7 en 8. De organisatie is in handen van welzijnsorganisatie Dock in samenwerking met de griffie van de gemeenteraad.

Vreedzaam in woord en beeld

Doe je mee?

Om het Vreedzame gedachtegoed onder de aandacht te brengen bij opvoeders en kinderen in de wijk, hebben we enthousiaste mensen nodig die actie ondernemen, aanpakkers en doorpakkers. Heb jij een idee? Denk je dat je iets kunt doen in jouw wijk of buurt? Zoek je tips, hulp of inspiratie? Op deze pagina’s vind je voorbeelden en inspirerende initiatieven uit het hele land. Misschien vind je iets waar je direct mee aan de slag kunt. Als je je inspiratie wilt delen of wilt overleggen over jouw Vreedzame aanpak, neem dan gerust contact met ons op.

Jongeren en Democratie in de Volkskrant

Nieuwe trainers Vreedzame Wijk

Wijkmanifest De Baarsjes Amsterdam