“Woorden gebruiken, geen vuisten” – Burgemeester Marcouch prijst de vreedzame wijkmediatoren van Geitenkamp

In de Vreedzame Wijk Geitenkamp kregen Jente, Raei, Lodian en Raquel hun mediatiediploma én een opsteker van de burgemeester!

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Jullie hebben dezelfde opdracht als ik: vrede stichten. Vrede kan je máken, dat klinkt goed, maar hoe dan? Als eerste met veiligheid; veiligheid plus vrede is vrijheid, zei ik erbij. Ga maar na, als je niét veilig bent – word je bang. Als je bang bent, verstop je jezelf, je gaat nergens heen. Maar dan maak je geen vrienden. Terwijl je als je gepest wordt, juist mensen nodig hebt die je helpen. Goed bedacht door Vreedzame Wijk: laten wij doen bij de Kidsclub wat op de Vreedzame School zo goed werkt: bemiddelen tussen klasgenoten. Daarom ben ik fan van de wijkmediatoren. En fan van de hele opvoedwijk, met alle ouders, docenten, wijkagenten, jongerenwerkers en straatcoaches die ons helpen op school, thuis, op straat, op het sportveld – overal, dag en nacht.

De vier kids geven mij het antwoord voor vrede stichten: woorden gebruiken, geen vuisten. Dus die zijn vet geslaagd voor hun diploma. ”

 

“Dit certificaat is dik verdiend, vindt ook ook hun supertrainer Bram Moorman van Sportbedrijf Arnhem die de training organiseerde met Mascha Geurts en Jorine Roelofs van Rijnstad. Er is hard geoefend!

 

Vreedzaam in woord en beeld

Doe je mee?

Om het Vreedzame gedachtegoed onder de aandacht te brengen bij opvoeders en kinderen in de wijk, hebben we enthousiaste mensen nodig die actie ondernemen, aanpakkers en doorpakkers. Heb jij een idee? Denk je dat je iets kunt doen in jouw wijk of buurt? Zoek je tips, hulp of inspiratie? Op deze pagina’s vind je voorbeelden en inspirerende initiatieven uit het hele land. Misschien vind je iets waar je direct mee aan de slag kunt. Als je je inspiratie wilt delen of wilt overleggen over jouw Vreedzame aanpak, neem dan gerust contact met ons op.

Maartje van Dijken promoveert op ouders in De Vreedzame Wijk

Wij hebben ❤️ voor elkaar – Vreedzame Wijk Schuilenburg

Hoe bouwt Stella de Bie van Dock aan een Vreedzame wijk West in Utrecht?

Vreedzaam voor de kinderopvang

De Vreedzame stad Utrecht Leert!

Wat gebeurt er zoal in de Vreedzame Wijk?

Jonge geesten, grote ideeën: kinderen ontdekken de Grondwet met campagne “Iedereen aan zet met de Grondwet”

De Vreedzame Wijk in het juni-nummer van de Optimist

Het Vragenspel de Vreedzame Wijk (de familie editie)

Promotie-onderzoek Bob Horjus

Mooie samenwerking Terra Nova Ontwerptraject en Vreedzaam West Amsterdam

Hoe start jij het gesprek? – Toolkit aanpak Straatintimidatie

Stedelijke Kinderraad Utrecht

Jongeren en Democratie in de Volkskrant

Nieuwe trainers Vreedzame Wijk

Wijkmanifest De Baarsjes Amsterdam