Kinderwijkraad IJsselmonde van start

Op 7 november vond na de sollicitatieprocedure de eerste bijeenkomst plaats van de Kinderwijkraad IJsselmonde.

De Kinderwijkraad bestaat uit 8 kinderen vanuit verschillende basisscholen in IJsselmonde, waaronder de Mr. van Eijckschool en het Kindcentrum IJsselmonde.

De kinderen uit de Kinderwijkraad stellen zichzelf voor in dit filmpje.

De Kinderwijkraad gaat de komende maanden toewerken naar een Manifest! Een manifest is een opsomming van standpunten en meningen van een groep. Als Kinderwijkraad gaan zij de wijk in om te onderzoeken wat de bewoners graag willen verbeteren om de wijk IJsselmonde een nog fijnere plek te maken om in te wonen. Hiernaast gaan zij een aantal acties bedenken en deze in de wijk uitvoeren, bijvoorbeeld een actie om de wijk schoner te maken.

De Kinderwijkraad IJsselmonde heeft een hele mooie nieuwsbrief gemaakt, erg leuk om te lezen en inspiratie uit te halen. Nieuwsbrief Kinderwijkraad IJsselmonde

Vreedzaam in woord en beeld

Doe je mee?

Om het Vreedzame gedachtegoed onder de aandacht te brengen bij opvoeders en kinderen in de wijk, hebben we enthousiaste mensen nodig die actie ondernemen, aanpakkers en doorpakkers. Heb jij een idee? Denk je dat je iets kunt doen in jouw wijk of buurt? Zoek je tips, hulp of inspiratie? Op deze pagina’s vind je voorbeelden en inspirerende initiatieven uit het hele land. Misschien vind je iets waar je direct mee aan de slag kunt. Als je je inspiratie wilt delen of wilt overleggen over jouw Vreedzame aanpak, neem dan gerust contact met ons op.

De Vreedzame Wijk in het juni-nummer van de Optimist

Het Vragenspel de Vreedzame Wijk (de familie editie)

Promotie-onderzoek Bob Horjus

Mooie samenwerking Terra Nova Ontwerptraject en Vreedzaam West Amsterdam

Hoe start jij het gesprek? – Toolkit aanpak Straatintimidatie

Stedelijke Kinderraad Utrecht

Jongeren en Democratie in de Volkskrant

Nieuwe trainers Vreedzame Wijk

Wijkmanifest De Baarsjes Amsterdam