Iedereen aan zet met de Grondwet

In november 2023 is het precies 175 jaar geleden dat de Nederlandse Grondwet, het fundament voor onze democratische samenleving, werd afgekondigd. Alle reden voor een feestje dus! De jeugd verdient het om op de hoogte te zijn van hun rechten en plichten in de samenleving, zodat ze voor zichzelf, elkaar en hun medeburgers kunnen opkomen: jong geleerd is oud gedaan!

Samen met Art.1 Midden Nederland hebben we het initiatief genomen om op eigentijdse wijze jeugd meer bewust te laten worden van het belang van de Grondwet en hoe je daar in je eigen omgeving thuis, op school en in de wijk uiting aan kan geven. De interactieve tool ‘Iedereen aan zet met de Grondwet’ wordt in het najaar feestelijk gelanceerd. Daarna wordt de tool voor scholen en wijkpartners vrij toegankelijk gemaakt via een speciale website, want wie jarig is trakteert!

Vreedzaam in woord en beeld

Doe je mee?

Om het Vreedzame gedachtegoed onder de aandacht te brengen bij opvoeders en kinderen in de wijk, hebben we enthousiaste mensen nodig die actie ondernemen, aanpakkers en doorpakkers. Heb jij een idee? Denk je dat je iets kunt doen in jouw wijk of buurt? Zoek je tips, hulp of inspiratie? Op deze pagina’s vind je voorbeelden en inspirerende initiatieven uit het hele land. Misschien vind je iets waar je direct mee aan de slag kunt. Als je je inspiratie wilt delen of wilt overleggen over jouw Vreedzame aanpak, neem dan gerust contact met ons op.

Jongeren en Democratie in de Volkskrant

Nieuwe trainers Vreedzame Wijk

Wijkmanifest De Baarsjes Amsterdam