Wij hebben ❤️ voor elkaar – Vreedzame Wijk Schuilenburg

De inspiratie voor de ‘Hart voor Elkaar’- bijeenkomst is uit het hart ontstaan. Vreedzame Wijkcoördinator Karima Dahri van de Amersfoortse wijk Schuilenburg merkte dat een gevoel van onveiligheid, polarisatie en discriminatie de afgelopen maanden opspeelde in de wijk. Het was er altijd al, maar nu kwam het ongefilterd naar boven. De bruggen die zo zorgvuldig zijn opgebouwd in deze Vreedzame Wijk, dreigden in te storten. Dat motiveerde Karima om de telefoon te pakken en de mensen te bellen die de passie voor verbinding met haar delen.

Gezamenlijk organiseerde de Vreedzame Wijkpartners op woensdag 13 maart 2024 deze ‘Hart voor Elkaar’- bijeenkomst, om zo te delen wat er leeft en elkaar te stimuleren niet vanuit angst, maar vanuit vertrouwen samen te leven in de wijk. De opkomst was overweldigend: van wethouder tot jonge vrijwilliger en van leerkracht tot medewerker van de woningcoöperatie – het hart voor elkaar werd daarmee meteen al bevestigd. De bijeenkomst begon bij de kinderen uit de wijk – met een filmpje waarin zij in oprechtheid hun zorgen deelden. De kinderen hebben prachtige adviezen waar wij als volwassenen lering uit kunnen trekken! Vervolgens hebben verschillende deelnemers inspirerende, aangrijpende en emotionele verhalen verteld. Met de werkvorm ‘binnen-buitenkring’ zorgde gesprekleider René Broekroelofs dat we oor voor elkaar hadden. Tenslotte had Agnes Pols nog een verrassing voor Karima Dahri. Zij ontving het certificaat Trainer Vreedzame Wijk. Welverdiend, want Karima weet in woord en daad actief voor begrip en verbinding te zorgen.

 

Vreedzaam in woord en beeld

Doe je mee?

Om het Vreedzame gedachtegoed onder de aandacht te brengen bij opvoeders en kinderen in de wijk, hebben we enthousiaste mensen nodig die actie ondernemen, aanpakkers en doorpakkers. Heb jij een idee? Denk je dat je iets kunt doen in jouw wijk of buurt? Zoek je tips, hulp of inspiratie? Op deze pagina’s vind je voorbeelden en inspirerende initiatieven uit het hele land. Misschien vind je iets waar je direct mee aan de slag kunt. Als je je inspiratie wilt delen of wilt overleggen over jouw Vreedzame aanpak, neem dan gerust contact met ons op.

de Vreedzame Fairplay-kaart

Maartje van Dijken promoveert op ouders in De Vreedzame Wijk

Hoe bouwt Stella de Bie van Dock aan een Vreedzame wijk West in Utrecht?

Vreedzaam voor de kinderopvang

De Vreedzame stad Utrecht Leert!

Wat gebeurt er zoal in de Vreedzame Wijk?

De Vreedzame Wijk in het juni-nummer van de Optimist

Het Vragenspel de Vreedzame Wijk (de familie editie)

Promotie-onderzoek Bob Horjus

Mooie samenwerking Terra Nova Ontwerptraject en Vreedzaam West Amsterdam

Hoe start jij het gesprek? – Toolkit aanpak Straatintimidatie

Stedelijke Kinderraad Utrecht

Jongeren en Democratie in de Volkskrant

Nieuwe trainers Vreedzame Wijk

Wijkmanifest De Baarsjes Amsterdam